Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila
Sepsiszentgyörgy, Művész MoziPénztár nyitvatartás és telefonos helyfoglalás 10-13 és 15-21 óra között, tel.: 0787526102.
Sepsiszentgyörgy, Kőrösi Csoma Sándor u. 10. sz.
0
0
0
s2sdefault

Facing the River – interaktív audiovizuális installáció a MAGMÁbanÁdi Brigitta kurátor, Kovács-Vajda Bence és Kusztos Júlia alkotók Facing the River című interaktív audiovizuális installációja tekinthető meg újra a nagyközönség számára 2021. december 27-én 18 órától a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben (Sepsiszentgyörgy, Szabadság tér 2. sz.).

0
0
0
s2sdefault

Osonó évértékelő – 2021 számokbanAz idei évben a koronavírus járvány okozta nehézségek és bizonytalanságok miatt, a társulat tevékenysége főként a fiatalok és felnőttek számára szervezett műhelyfoglalkozásokra, képzésekre és táborokra korlátozódott, amelyek négy országban, Magyarországon, Romániában, Szerbiában és Szlovákiában valósultak meg. Az önfenntartó társulatként működő Osonó Színházműhely a múlt évben 146 kulturális- oktatási- szociális eseményt hozott létre közel két és fél ezer résztvevő számára és 40.700 euróból gazdálkodott. Ennek az összegnek közel 70 százalékát magyarországi, romániai és nemzetközi pályázati források teszik ki, a társulat előadásokból és képzésekből származó saját jövedelme az évi költségvetés egynegyede volt.

0
0
0
s2sdefault

Tamási Áron Színház – Szilveszter estéjén a Tóték lesz műsoronAz elmúlt időszak megpróbáltatásai nyomán a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház vezetősége arra kényszerült, hogy idén – amint a nagyvárosokban is szokás – a már meglévő, de még friss produkciói közül válassza ki szilveszter esti előadását. Örkény István Tóték című groteszk vígjátékára esett a választás, mivel az előadás olyan üzenetet fogalmaz meg, amivel érdemes új esztendőt indítani.

0
0
0
s2sdefault

Az ellenőrzés lezárult – Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókértTegnap, 2021. december 20-án a Kohéziós politika a régiók egyenlőségéért és a regionális kultúrák fenntarthatóságáért elnevezésű európai polgári kezdeményezés aláírásainak ellenőrzése lezárult. A szervezőkhöz megérkezett a Magyar Választási Bizottság tájékoztatása, hogy jogerőre emelkedett a tanúsítványt is magába foglaló határozat, amely szerint 901 758 aláírásból 826 826 érvényes. Két nappal korábban Portugáliából és Ciprusból is tájékoztattak az érvényes aláírások számáról, és ezzel teljessé vált az a táblázat, amely mind a 27 uniós tagállamból érkező aláírásokat tartalmazza, és amely jelen közlemény része.

0
0
0
s2sdefault

Ha Szent György lehetnék...Szeretettel meghívunk minden kedves családot, az ünnepre hangolódó kicsit és nagyot december 24-én, pénteken 17 órától a Cimborák Bábszínház stúdiótermében (Szabadság tér 1 szám) Ha Szent György lehetnék... című zenés, maszkos bábjátékunkra. A megszokott betlehemes angyalváró előadásoktól kicsit eltérő módon, ez a bábjáték nem tartozik szorosan a karácsonyi ünnepkörhöz, mégis azt gondoltuk, hogy szenteste ez az élmény is egy ajándék lehet a kicsi- és felnövekvő cimboráinknak.

0
0
0
s2sdefault

sznt nyilt level 2021 12 20

Tisztelt Külügyminiszter Úr!

Románia Parlamentjében Radu Cristescu kormánypárti képviselő felszólalásában olyan megengedhetetlen kijelentések hangzottak el, amelyek ellentétesek Románia Európai Uniós tagságával, és meggyőződésünk szerint Románia külpolitikájával is.

0
0
0
s2sdefault

Lőrinczi Dénes könyvbemutatója a Bod Péter Megyei Könyvtárban2021. december 21-én, kedden 18 órától a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-terme lesz a helyszíne Lőrinczi Dénes Édes emlék. Szerelmes képeslapok a Nagy Háborúból című, frissen megjelent könyve bemutatójának.

0
0
0
s2sdefault

Museum Bazaar SepsiszentgyörgyönA rendezvény a minőségi kézműves termékek mellett élőzenei koncerttel, verseléssel, villámcsődülettel/ flashmob-bal és egyéb kulturális meglepetésekkel várja az odalátogatókat. A forralt bor, a forró tea és a zsíros kenyér sem fog hiányozni.

Helyszín: Csíki utca 7. (az M & M Cukrászda melletti udvarban)

0
0
0
s2sdefault

Molnár Vilmos könyvbemutatója Sepsiszentgyörgyön2021. december 16-án 18 órától a sepsiszentgyörgyi Tein Teaházban mutatták be Molnár Vilmos csíkszeredai író friss könyvét, a Kőrösi Csoma Sándor csodálatos cselekedetei. Rendhagyó legendárium című kötetét.

0
0
0
s2sdefault
Sepsiszentgyörgy, Művész MoziPénztár nyitvatartás és telefonos helyfoglalás 10-13 és 15-21 óra között, tel.: 0787526102.
Sepsiszentgyörgy, Kőrösi Csoma Sándor u. 10. sz.
0
0
0
s2sdefault

Karácsonyvárás SepsiszentgyörgyönSepsiszentgyörgyön hagyománya van a karácsonyvárásnak és ez mindig a kreativitás jegyében zajlik, így idén is számos meglepetéssel készült az önkormányzat. A város összes kültéri installációja, a tervezéstől egészen a kivitelezésig, ezúttal is helyi alkotók műve. 

Két óriási adventi koszorú idézi az adventi hangulatot a hófehér város mesebeli díszeivel, egy a Főtéren, egy pedig az Állomás negyedi körforgalomban. A fenyőt idén is a városi kertészet munkatársai fonták és Bagoly Zsuzsi tervei alapján készült hófehér város elemeivel díszítették.

0
0
0
s2sdefault

Bemutató az M Studionál – Are we human or are we dancers?Ioana Marchidan bukaresti alkotó jegyzi az M Studio legújabb előadásának koreográfiáját. A bemutatóra december 20-án és 21-én kerül sor a Háromszék Táncstúdióban.

Are we human or are we dancers? kérdésre keresi a választ Ioana Marchidan, bukaresti koreográfus, előadó, a LINOTIP Független Kortárs Táncközpont egyik alapító tagja. Az előadás új szintre emeli az M Studio és a LINOTIP közötti együttműködést, amely szeptemberben a LIFT és Pappa mia produkciók bukaresti vendégjátékával indult.

0
0
0
s2sdefault

Com’ON Sepsi: Harminc megvalósított kezdeményezéssel zárult a programHarmadik kiadását zárta december 15-én az ifjúsági kezdeményezéseket támogató Com’ON Sepsi program. A szeptember 20. és december 12. között zajló közösségi akciók, a járványügyi kontextus ellenére is, újra szép létszámban mozgatták meg Sepsiszentgyörgy lakosságát, közel ezer résztvevőt és önkéntes szervezőt vonva be a tevékenységekbe.

0
0
0
s2sdefault

Osonós szaktáborral zárják az évet a sepsiszentgyörgyi drámás diákokA Regisztrált Tehetségpont és Európai Tehetségpont minősítéssel rendelkező Osonó Színházműhely szakmai tábort szervez a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozatos diákjai számára. A december 18. és 21. között zajló tehetségápoló projekt keretén belül, a társulat két tagja, Fazakas Misi és Mucha Oszkár önismereti, csapatkovácsoló, színészmesterség és filmképzés műhelyfoglalkozásokat tart.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.