Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

XVI – Perkő Gyermek- és Ifjúsági Táncegyüttesek TalálkozójaTizenhatodik alkalommal került megszervezésre a Perkő Gyermek- és Ifjúsági Táncegyüttesek Találkozója Kézdiszentlélek búcsújáró hegyén, a Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Megye Tanácsa és Kézdiszentlélek Polgármesteri Hivatalának szervezésében, valamint az NKA támogatásával.

A találkozót a Háromszék Táncegyüttes Világhírű Reveder gyermekeknek szóló táncjátéka nyitotta, amely egy eltört hegedű és az ezáltal felborult világ rendjének párhuzamát kutatta. A 2022-es találkozón öt megyéből (Bákó, Brassó, Hargita, Kovászna, Maros) 32 táncegyüttes több mint 900 néptáncosa vett részt. A rendezvény ez alkalommal is elérte az egykoron megfogalmazott célját: kapcsolódási pontként, találkozási helyként szolgált a gyerekek, illetve együttesvezetők számára, hiszen lehetőség nyílt a szakmai tapasztalatcserére is.

A bemutatkozások és fellépések között sor került egy közös táncra is, de az odalátogatóknak lehetősége volt részt venni kézműves foglalkozásokon, kipróbálni népi játékokat és népi mesterségekről szóló kisfilmeket nézni a Perkő mozi-sátrában. S bár a délutáni zivatar elmosta a tábortűz körüli közös táncot és éneket, a helyt álló táncosok a fedett színpad védelmében énekeltek az Üsztürü és Kedves zenekarok koncertjén, akik a Folker együttessel az egész napi talpalávalót is biztosították.

Szervezők: Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Megye Tanácsa, Kézdiszentlélek Polgármesteri Hivatala
Támogatók: NKA, Communitas Alapítvány, Martin György Néptáncszövetség, Salvatore Egyesület, Székely Mikó Kollégium


XVI – Perkő Gyermek- és Ifjúsági Táncegyüttesek Találkozója



0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO